dissabte, 26 d’octubre del 2013

Tjalf Sparnaay i el megarrealisme



Tjalf Sparnaay (nascut a Haarlem -Holanda- l'any 1954) és un dels més prestigiosos pintors holandesos actuals que ens apropa a la nostra realitat més quotidiana a partir de la pintura.



Des de 1987 busca constantment imatges que mai hagin estat pintades per tal de fer art amb allò més proper. Ell s'anomena megarrealista (corrent pictòrica dins de l'hiperrealisme) i és hereu dels grans pintors a l'oli flamencs que buscaven la bellesa en la quotidianitat.



Utilitza una tècnica fotogràfica i pictòrica minusciosa, on una bossa de papes amb maionesa , una ampolla de salsa de tomàquet o una postal embolicada en paper cel·lofana poden sortir del seu context i assumir una nova dimensió artística, una nova realitat.



El detall més petit pot arribar a ser una majestuosa obra d'art. De fet, la fotografia serveix com a quadern d'esbossos de Sparnaay: les instantànies són estudis per les seves pintures . Cada capa de la pintura ha estat elaborada, amb la fotografia com a punt de partida. És el megarrealisme: on acaba la fotografia , la pintura d'Sparnaay comença.








Més informació sobre l'autor: http://www.tjalfsparnaay.nl

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...